5 de maig 2013

Primavera "slow time"

Esclat de la primavera 1
Canon a ISO 100, 15 mm, 1/20 seg a f:14,0
© Joan Trias 2013

Esclat de primavera 2
Canon a ISO 100, 15mm, 1/20 seg a f:14,0
© Joan Trias 2013

Penjo aquestes dues fotografies mentre em ve al cap La Contra de La Vanguardia del passat dimarts 30 d'abril. Una recomanable entrevista a Carl Honoré (periodista, historiador i pare del moviment "Slow") on diu: "L'addicció a la pressa ens impedeix ser feliços".
Té tota la raó!!!

Al matí sona el despertador i sembla que ja fem tard a tot arreu, que no podrem fer tot el que volem, i si això no fos prou, ens busquem altres obligacions per complir. I això un dia darrera l'altre. Com diu Honoré "estar ocupat i estressat és signe de prestigi".
Potser sí, molt prestigi, però molt d'estrès i cada vegada més infeliços.

El moviment "Slow" té cada vegada més adeptes, és la revolució del S. XXI, fer les coses bé i pensant a llarg termini en tots els sentits de la vida sense buscar la rendibilitat i rapidesa. En català diem "Menjar poc i pair bé", doncs tant senzill com això.

Un gest "Slow" podria ser fer una passejada per aquest paisatge de primavera on esclaten els colors i la vida i que tenim a tocar de casa, un passejada acompanyats o amb solitud, pensant, planificant i gaudint. La primavera convida a mirar, respirar, olorar, escoltar i tocar!!! 
I oblideu-vos del rellotge!!!

Aquestes fotografies estan realitzades a Medinyà, a 10 minuts de casa a peu i únicament he utilitzat un filtre polaritzat.
Millor horitzontal o vertical? No sabia quina triar!

Desitjo que us agradin.
Bona setmana.

2 comentaris:

Montse ha dit...

m'adhereixo a aquest moviment slow!!!
No en triïs cap...totes dues són magnífiques!!!

Esther Bahi f o t o g r a f i a ha dit...

Precioses imatges!
Ben aprofitats aquets colors.
Salutacions.