26 de set. 2010

Suïssa

Aquest any ha tocat Suïssa, hem fet ruta pel centre i sud passant per Lausanne, Bern, Interlaken, Luzern, Zurich, Zermatt i Ginebra, fent parada a la tornada a Chamonix.
És la segona vegada que visito aquest país i no te'n cansaries mai, és d'aquells llocs que tot funciona, tot està en ordre, tenen puntualitat,... vaja, que n'haig de dir dels tòpics suïssos. I amb un paisatge  espectacular.
El temps ens va acompanyar la primera part del viatge, però a la segona vàrem tenir dies de molta pluja (no vam poder veure el Matterhorn). Contra la mare naturalesa no s'hi pot fer res! Je, je!
Malgrat això m'ho vaig passar molt bé fotografiant els seus paisatges i sobretot els seus colors. Les targetes de memòria varen tornar ben plenes.
Espero que us agradin!!! ;-)

Château de Chillon
© Joan Trias 2010

El Château de Chillon està situat a la riba del llac Leman, a Veytaux entre Montreux i Villeneuve. És d'aquells indrets  amb un encant especial, de fet es considera un dels punts més visitats de Suïssa i no volia deixar passar l'oportunitat de fotografiar-lo.
Aquesta fotografia està realitzada al matí amb filtre polaritzat per tal d'anul.lar els reflexes de l'aigua i resaltar-ne els colors.

Château de Chillon i els Alps
© Joan Trias 2010

A última hora de la tarda el sol va anar caient i va permetre captar aquesta imatge amb el Château de Chillon i els Alps de fonts il·luminats per una llum molt baixa.

Château de Chillon
© Joan Trias 2010

Us ho imagineu?... s'acaba de pondre el sol, silenci absolut,... només trencat pel soroll de les fulles mogudes per un vent molt suau. El castell il·luminat per una tènue llum. La càmera col·locada en el trípode esperant el moments oportú per disparar i quan arriba, enfocar, clic... 30 segons d'exposició... clic i voilà!!!

Vall entre Gstaad i les Diablerets
© Joan Trias 2010

"Els colors de Suïssa", aquest seria el títol d'aquesta foto.

Lauterbrunnen
© Joan Trias 2010

Imatge obtinguda amb Hdr per tal d'evitar que la fotografia quedés sub o sobreexposada degut els forts contrallums d'aquesta vall tan tancada.

Panoràmica de Lauterbrunnen amb el tren que baixa del Jungfraujoch
© Joan Trias 2010

Lauterbrunnen és un poble situat en una impressionant vall en forma d'U entre parets rocoses gegants i altíssimes muntanyes.
El nom de Lauterbrunnen significa "només fonts".

Jungfraujoch
© Joan Trias 2010

El Jungfraujoch és l'estació de tren més alta d'Europa (3.454m) i diuen que qui no ha estat al Jungfrau no ha visitat Suïssa.
Si el dia acompanya, com va ser el nostre cas, és espectacular!! Tens a tocar 3 pics famosos com són l'Eiger (3.970m), el Mönch (4.099m) i el Jungfrau (4.158m) i la glacera Aletsch que és la més llarga d'Europa (23km).
La nostra excursió va començar a Interlaken, on vam agafar un primer tren fins a Lauterbrunnen. Allà es pren un segon tren fins a Kleine Scheidegg i aquí un tercer fins arribar al Jungfraujoch (unes 2,5h. de trajecte).
A partir de Kleine Scheidegg el tren s'introdueix a un túnel de 7km, construït al 1912, amb pendents que arriben al 25%, creuant la famosa paret nord de l'Eiger. En aquest tram el tren fa 2 parades per baixar i observar la vall de Grindelwald des d'un grans finestrals que sovint serveixen per rescatar escaladors.
En aquesta fotografia es pot observar el mirador del Jungfraujoch amb el Mönch al darrera. Al centre s'observa el camí que recorre la gent fins a arribar al refugi Mönchsjoch de 3.650m. A la  dreta es veu la glacera Aletsch i darrera nostre quedaria el Jungfrau.

Glacera Aletsch des del Jungfraujoch
© Joan Trias 2010

Aquesta és la vista des del Jungfraujoch de la glacera Aletsch i de la plaça de la Concòrdia (Konkordiaplatz) on convergeixen 3 petites glaceres. En aquest punt s'estima que el gruix és de prop d'1km.

Properament penjaré més fotografies.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Joan, Impresionante como siempre!!!!!!!!!!!!!
Un abrazo!!!!!

Unknown ha dit...

Bones fotografies !!! Quins records, anem a viure-hi?